måndag 17 december 2018

Måndag 17/12 inskolning nr 17 och utelek

 Några barn har varit inne och har haft valfria aktiviteter. Av klossarna idag har barnen bla byggt balansgång och övat på att stå kvar på klassen och gått i en balansgång med några klossar som byggs i en rad.
 play do lera har barnen haft. Många stjärnor och andra figurer byggs.
Ett hus av duplo med ett stort tak. 

 Barnens nya kompis har påbörjat sin inskolning idag . Hon blir den yngsta på avd så hon får ha en gåvagn.
 Några har tittat i böckerna, här om olika monster. 
 De yngsta har haft en instrument samling med några av favorit sångerna från jullådan. Mot slutet blev det önskesånger som bla om krokodilen, lilla Ludde, bä bä vita lamm mm. 



Några barn har lekt med sanden och gjort några glassar. 


Flera barn har byggt i kuben. Detta är ett fängelse berättar barnen. 

 Samling med alla barnen. De som har varit ute säger att de har hittat tomtens vante. Han kommer väl snart, han behöver sin vante. Han ska gå och lämna många paket till alla. Barnen som har varit ute har cyklat mm. Lucka nr 17 dras, det är en lussebulle som man kan göra av den fina saffran leran. Barnen  tänder även 3;e ljuset på fönstret. Det är bara en vecka kvar tills han kommer. TOMTEN! Då får man ju paketer.  Vad önskar ni er? De som vill får berätta. En hulken och hulken kläder, bilar, dockor mm.
Adventskalender med nästan alla bilder, så fin gran. Och i morgon ska vi dansa runt granen där ute, då måste man ha varma kläder. 
Veckans luncher, vegetariskt idag. Som  bstnen uppskattade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar