torsdag 13 december 2018

12/12 Luciafirande

dagen började med ett fint luciatåg och sedan välkomnades barnen och respektive föräldrar in på avdelning för lite kaffe, varm choklad, pepparkakor och lussebullar. Vi på fjärilen vill tacka alla föräldrar för ert ngagemang under dagens luciafirande och vi hoppas att ni ch era barn fick en fin upplevelse. 



innan dagens utelek spelades ett ballongspel som ett av våra barn tagit med sig till förskolan.


där ute lekte tomtarna vidare, en tomte tog två spadar i varsin han och sade att han var en ninjatomte.
Dagens samling började med en väderprognos. "vad är det för väder idag?" "Sol!" Sade ett barn. är det soligt ute? titta ut genom fönstret. "nej. moln" berättade ett barn och satte upp bilden med moln på tavlan.


vår lilla Jultomten kom med dagens adventsuppdrag, på bild nummer 13 var det en Lucia och en stjärngosse och barnen berättade om dagens luciatåg.




i vår lilla jullåda fanns det också några julfrågor barnen fick försöka svara på. några av dem var lite svåra. "lussebullar" utbrast ett barn, "lera" sade något annat. Vi på avdelningen har ju gjort lera med saffranskrydda i. Barnen som var med och gjorde leran visste färgen på saffran, "röd" svarade ett barn. med hjälp av våra adventljus vi satt upp på vårt fönster kom vi fram till att det finns fyra adventssöndagar innan julafton

Dagens lunch var currygryta med kyckling och ris samt grönsaker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar