fredag 10 februari 2017

Torsdag 9/2

Ett barn har hittat en sak, vad kan detta vara när det tinnar upp. Det ser ut som en häst.

Det var mycket noga för pojken att man skulle spara detta och han tyckte det liknade en getabock.

Mycket utelek med mycket vinter lek, som bland annat åka pulka, dra varandra i pulkan, göra fotspår i snön mm.




Några barn var inne och byggde pussel. Här plockar pojken undan, han säger att det är viktigt att städa undan annars försvinner bitarna.  

Nästa pussel Karlsson på taket. Lite svårare men det är bra om man ser noga på bilderna och de olika färgerna så blir det lättare att få ihop det.  

Pojken är noga med att få ihop kanterna först. Han visar hur och vad en kant är.

Samling med olika sångkort.

Barnen är noga på att visa upp sina kort som de har fiskat upp med hjälp av magnet.



Vid sk uppevila så tar vi de olika magnet bilderna från påsen. Tillsamman berättar barnen vad det är för något på bilden och olika benämningar bla att det är stenar och vatten under bron. Barnen får lära sig att det heter ån.

Barnen tycket att bockarna är pojkar och den lilla bocken bruse är flickan. Små bockar får barnen lära sig att det heter killing.



Sedan får  barnen damatisera bockarna bruse. Barnen turas om med de olika rollern. Barnen vill vara trollet och de är lilla bocken Bruse, mellan bocken Bruse och den stora bocken Bruse. Detta gör barnen flera gånger och sjunger samtidigt. Det gröna gräset är filten.


Mycket bygg-och konstruktion med magnet bygge på em.




Senare på em efter utevistelsen har vi datorn och bockarna Bruse på storbild på dörren. Till barnen stora förtjusning där byggplattorna blir egna varianter av ipadar där barnen ser de olika rollerna i sagan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar