torsdag 23 februari 2017

Torsdag 23/2

IKT i förskolan på ett lättsamt och roligt sätt. Det står för Informations-och kommunikationsteknik. Barnen får välja mellan att fylla i kreativa bilder, lotto, memory spel osv.

Ett par barn tar förslaget om att sätta upp papper på baksidan av en byrå och måla lite. Här börjar pedagogen och sedan fyller barnen i ut efter deras önskan. Bockarna bruse landskapet växer fram. Med en stor bro, stor gröning och sedan vattnet under bron där trollet ska ligga. Här målar en flicka bron, den är stor och svart.

Gröningen där bockarna ska äta sig feta. Massa grönt som är gräset och sedan kan man måla till olika vackra blommor. Vilken färg har blommorna? Rosa och lila säger, en flicka.

Här dansar de, säger en pojke.

Turtagning, att vänta på sin tur. Här ska man hitta två likadana dvs memory.

Skapa med lera.



En stor blomma med öga, näsa och mun.

Massa kakor! Man får bara smaka på lotsas.

Kakorna läggs sedan bredvid varandra, som en bilbana.

Hela bilbanan klar.

Jag vill ha pussel! Javisst! Men vad är det frukt eller grönsaker? Frukt säger flera barn.


Ett spel för några. Här är det de geometriska figurerna som barnen kan öva på här. De är cirkeln, triangeln, rektangeln.  Ena tärningen visar figuren och den ändra visar färgen.
 

Nästan färdig, jag vinner nog!

Jag vann! Ja alla de geometriska figurerna är på plats. Bra jobbat!

De var några barn som var ute och lekte på fm. Mycket sandlek osv.
En av de yngsta barnen leker bil med sin goa macka. Låter och brummar precis som bilen.
 

 
På  uppe vilan för de lite äldre barnen pratar vi om våra familjer. Några har sina familj kollage och pratar utifrån bilderna. Först berättar en pojke och sedan en flicka från sina  bild kollage. Därefter pratade vi om hur ser bockarna Bruses familj ut. Där finns en mamma (mellanbocken), pappa (stora bocken) och lilla barnet lilla bocken Bruse.
 
 
Mamma bock och barnet har varit uppe på  bron. Här sjunger vi sången ihop.
 
Bockarna Bruse bor i ett hus. Det byggs av några barn med mjuka klossar.

Pappa bock på bron. Nu kommer jag och tar dig, säger bocken.
 
Bockarna ska sedan hem till huset. Då går det fort att gå hem, för trollet är ju i vattnet. Bockarna ska hem och se på tv, säger barnen.

Efter uppe vilan gick barnen ut för att leka igen. Skönt väder idag. Senare på em var alla barnen inne på avd. Då lekte barnen lite fritt, några satt med ipad och byggde pussel mm.

Information:
 Semesterlapparna har delats ut, sommar semester närmar sig. Se över hur ni har det och hur barnens vistelse ser ut över sommaren. Detta är mycket viktigt då barnantalet bygger på när  pedagogerna kan ta semester.
Föräldrasamrådet 22/3 kl 8-9 på Flodillern
Vi önskar att alla barn gärna gör sitt eget familj kollage. Det är betydelsefullt för  barnets språk och berättande, och att när man saknar sina när och kära att man kan se på bilderna.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar