fredag 17 februari 2017

Ferdag 17/2


Några barn har tagit fram sina namn kuvert. Här ligger deras hela namn laminerat och deras bokstäver i sina namn. Dessa lösa bokstäver kan man lägga under sitt namn skylt så barnen lär sig sina bokstäver i sitt namn. Det är roligt och alla lägger sina namn snabbt på golvet.  



Idag har alla barnen på Kolibrin och Fjärilen haft "Stor sjung" med flera roliga sånger och rörelser. Sångerna var både valfria önskemål från barnen men också mycket av det tematiska arbetet kom fram i denna härliga "Stor sjung samlingen". Barnen fick använda sig av olika instrument som de fick ta ur den gröna instrumentlådan. Tillsammans sjöng och spelade vi. Med instrumenten spelar vi starkt, svagt, länge, långsamt och snabbt. På ett lustfyllt och glädjande stund med spelar och rör hela kroppen i roliga rörelsesånger där Tyra och hennes vänner får vara med. Likaså med bockarna Bruse, lilla, mellan och stora bocken Bruse även trollet  är med i sången.


Alla barn är aktiva med att spela och hjälper till att sjunga  i sångerna.







Sedan måste instrumenten sova. De måste tillbaka ner i lådan, för det är dags att använda de större instrumenten, Trummorna! Till barnen stora förtjusning.



Barnen spelar med sitt trummande på de olika trummorna. Trummorna är låga, höga, stora och små.

Barnen får fram mycket ljud med en hand eller med två händer.



Lilla myran kommer fram.



Barnen älskade favoriter de tre bockarna Bruse. Lilla, mellan och stora bocken bruse. Kan ni hjälpa mig att sjunga sången? Och det kan barnen.

Här har vi dem allihop. Tyra och bockarna Bruse med  trollet. Vad händer nu då i sången. Barnen fyller i, stora bocken stångar trollet ner i ån.......

Trollet nere i ån.



Sången En Tyra! med olika koordinationsövningar i denna roliga sång. Denna sång sjunger vi både om bockarna och trollet. De har ben och armar ...osv




Sångstunden avslutas med en presentutdelning till syskonparet som slutar idag. Den fina boken fick barnen. Lycka till! Till er båda på den nya förskolan önskar vi er.


Därför får barnen baka något extra gott till dagens mellanmål. Nyttig Scones.

Nu är den rund, som locken på borden, våra huvud osv.

Men tillsammans bestämmer vi att det ska vara i hjärt formad. Här gör barnen lite mönster med en gaffel och sked. En annan pojke koncentrerar sig på att slicka skålen, mmm jättegott!






Lite yoga innan maten.

Senare på em går flera barn ut för att leka. Bara en liten stund sedan är det ganska snart dags för att gå hem.
Trevlig Helg!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar