onsdag 1 februari 2017

Tisdagen 31/1

På dagens samling får barnen öva lite på månaderna, då barnen får veta att det är sista dagen i januari i dag. Imorgon är den en ny månad. Om det är januari nu vad är det då imorgon? Tillsammans hjälps vi åt och någon flicka kommer på februari. Ja, va bra det är 1:a februari imorgon. Imorgon ska det egentligen börja en ny kompis som heter Love. Men han är sjuk. Han har prickar på hela kroppen, vad tror ni han har fått. Vatten kopper säger en pojke som har haft detta.

På samlingen efter fruktstunden tar vi barnens favorit sång. Bockarna Bruse med de fina inom hus bockarna som vi brukar ha framme på en bricka till den fria leken. Så barnen väljer först att ta den sk riktiga varianten men med alla tre trollen under bron. För det kan ju vara så. Barnen har lärt sig att det kan finnas lilla trollet (gröna), mellan trollet (orange) och  den stora (gula). Tillsammans sjunger vi sången på den vanliga sättet.



Efter upprepande varianter väljer någon flicka att ta den sk ute  bocken som är smutsig och skadad i benet. Men kan han komma upp på bron? Ja då, och så gör barnen det med sakerna som man kan även ha utomhus.

Denna stora bocken ser ut som en "julabock", säger en flicka. Ja kanske en bock som finns under julen, tyckte en flicka.





"Veckans hjälpreda". Då får man hjälpa till med att ta vagnen till de olika måltiderna. Berätta vad det är för mat och dryck. även duka alla borden. Lägga in alla besticken. Här görs en upptäckt då alla besticken ska ner i lådan. Liten och stor och den största. Skedarna är små men det finns en som är mins, den är jätteliten. Den andra skeden är också liten men den är lite utanför här också visar hon.



Mycket intresse av TAKK och olika tecken för olika ord. Tillsammans tar vi några ord och tecknar. Barnen kan tecken för ost, äpple, roligt, mjölk osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar