tisdag 6 december 2016

Tisdag den 6/12

Dagens datum 6 december så därför öppnas lucka nr 6. Hur ser siffran sex ut? Något barn vänder sig om för att se upp de uppsatta siffrorna 1-10. Där det är sex jordgubbar på kan man se siffran 6, blir barnen uppmanade av en vuxen. Barnen hjälper till att se efter var nr 6 är.   

Anton får sedan öppna lucka nr 6.

Försiktig på handen öppnas luckan. Vad kan det vara idag?

Jo en liten fjäril och ett nytt uppdrag, Hur gör man när man vinkar med båda händerna? 

Barnen är ivriga och visar, alla vill visa hur man gör. Det var barnen väldigt bra på.

Idag har barnen skapat fritt med den omtyckta leran som luktar kanel. Olika kakor med hjälp av formar eller bara rulla små bollar gör barnen idag.

Kreativt skapande av leran.


Barnen har fått rita på "julklapps väggen" där barnen har fått rita en sak som de önskar sig. Barnen målar först sedan får de berätta vad de önskar sig. Någon önskar sig en glittrig luftballon ett annat barn önskar sig en haj osv.

Målning med härliga jul färger rött, grönt och massa glitter så klart. Detta är en "tomtens pepparkakshus".  


Vad kan man göra med 5 olika nagellack?

Barnen märker att två flaskor har prickar på korken, de är samma säger något barn.

Tillsamman upptäcker vi vad man kan göra med nagellack och en bunke ljummet vatten. Det droppas i lite nagellack i vattnet. Sedan för vi ner vita porslins muggar. Vad händer då ? Inget säger någon, det blir färg säger ett barn och någon annan tror att muggen går i sönder. Bra hypoteser av barn.

Ja färgen fastnar!

Den vuxna visar först med några muggar. Sedan får ett par barn försöka. 

Här är några muggar, så fina!
Ett julklapps tips kom vi på! Därför önskar vi att barnen får gärna ta med en vitfärgad mugg och ett nagellack så kan barnen göra sin egen mugg. Som kan bli en liten julklapp till någon man tycker om.

På em var barnen ute och lekte valfria lekar. Därefter åt barnen sitt mellanmål ute. Medan de yngsta stannade inne efter sovevilan och åt sitt mellanmål inne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar