onsdag 7 december 2016

Onsdag 7/12

Idag har barnen fått besök av en ny kamrat som ska börja hos oss på Fjärilen. Adrianne heter hon, född 2015. Barnen på Fjärilen har visat lite leksaker och hur och vad  man kan göra. Flera barn har ritat, klippt och klistrat. På bilden har vi "en julelefant", den är jättefin. Tillsammans klipper vi ut den för det är inte så lätt.

 
Något barn sitter och bygger med magnetsiska former. En ny låda som har lånats av en annan avd. Här kan barnen skapa olika saker. Som bland annat armband som här eller våningssäng som någon har gjort innan.
 
Här har ett barn skapat med penna på papper men även med klister etiketter, hon pekar på ett litet äpple i lila.

På grund av vårt besök tog vi julkalendern senare idag. Om det var lucka 6 igår, vilken lucka är det idag? Sju säger en flicka och får visa på väggen hur siffran 7 ser ut. Då öppnas luckan med olika beskrivningar var den sitter, den har en grön pigg som man kan öppna luckan med.

En fjäril precis som vanligt och ett uppdrag. Kan du sträcka på dig med armarna upp mot taket? Det kunde de flesta barnen och visade upprepande gånger.
 
Därefter övar vi våra Luciasånger, där en flicka räknar in oss på 1,2,3 som leder sången. Barnen är väldigt duktig på dessa sånger.

En liten fruktstund efteråt.
 
Har man tur kan man ta det stora päronet!
Triangel leksaken från granavdelningen har vi fått in i vårt rörelserum. Barnen kommer på att de kan leka "Bockarna Bruse" och klättrar upp en in taget och sjunger sången upprepande gånger. 1:a bocken är den lilla, " 2:a det är mellan bocken och den 3:e är stora Bocken. Bra! detta kan barnen mycket bra.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar