måndag 5 december 2016

Måndag 5/12

Dagens samling med en hel del aktiviteter. Lucka nr 5 öppnades i dag av Tuva. Vad är det i luckan dag tro? Ett uppdrag "Kan du smyga som en indian?" Det kan några barn gör och är ivriga att visa. Där var en lite fjäril i luckan också.
2: a advent var det i går och flera barn berättar om att de har tänt det 2:a ljuset. Så det gör vi också på samlingen, vi sätter upp 2:a ljuset på fönstret i rörelserummet. Veckans hjälte dras också och det blev Lion.  

Dagen uppdrag!

Därefter övar vi alla på Luciasångorna.

Är det någon som vill göra snö? Det var det! Några barn går och sätter sig vid bordet där vi ska göra lotsas snö. Av bakpulver och balsam kan man göra något som liknar snö. Balsam vad är det? Schampo för håret svar någon. Ja det är till håret. Pedagogen berättar vidare att det har man efter schampot så att håret blir mjukt, oftast när man har långt hår som flera av barnen har. Balsamet är rosa, så det blir rosa snö säger ett barn. Ja lite rosa blir det nog, doftar ganska gott!


Inte så lätt att skapa med lotsas snö. Härlig känsla för händerna. Någon får ihop en snöbolle



 


 

 
 
Några barn valde att gå ut istället. Många betydelsefulla lär områden som sker vid denna aktiviteten. Som att ta sina kläder, hänga upp sina kläder efter utevistelsen, att lära sig att ta på/av sina kläder. Mycket språkande och matematiska begrepp osv. Om utevistelsen bla kan man läsa mera om vid torkskåpet, där har vi satt upp både bilder och berättat om "betydelsefulla uteleken för barn".

Några barn valde att måla med toarulletryck. Toarullen är utklippt i olika varianter av stjärnor/ blommor osv. Med valfri rulle av stjärn modell och valfri färg så trycker barnen egna julstjärnor. Riktigt fina!


Någon väljer att måla fritt med tusch! Noga har det fyllts i med färg runt  och innan för det skapande alstret.  

Många julstjärnor med  tryck av toarulle.


På em tog barnen fria aktiviteter som bland annat fri lek i de olika rummen. Som bilhörnan och olika bilbanor med bilar och andra fordon. Köksvrån med de nya glassarna och även mobiltelefonerna är med hela tiden i de olika lekarna.
Vi vill påminna om att det är en kort vecka för barnen på förskolan. På fredag är det studiedag och då är det stängt på förskolan. Även på måndag den 12/12 då vädjar vi att ni får hämta era barn kl 16.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar