tisdag 25 augusti 2020

Tisdag 25/8 Ny inskolning

Vi önskar att barn som ska äta frukost lämnas senast  07.50 . Barn som INTE ska äta frukost här på förskolan  lämnas innan 7.50 ELLER efter  8.30 för att vi ska kunna ha fokus på en trygg lämning av era barn, hänga in era barns tillhörigheter och ge lugn till de som ska äta

Vi är tacksamma om ni kan följa detta så vi kan få en lugn och trygg morgon/frukost utan avbrott.


Barnen har introducerat det  nya pedagogiska bordet. Det stora höga bordet kan barnen sitta med material som är av mindre format, så de yngsta inte stoppar det i munnen. 

Barnen har fått lära känna en ny kompis som har börjat hos oss idag. Barnen lär känna varandra genom att få leka inne på avd med olika material. Vi bygger med  bla duplo, magneter, tågbana osv. Tillsammans blir det en mjuk övergång med att komma in på förskolan och lära  sig olika rutiner, miljöer, lekmaterialer mm. 

Det bjuds på frukt både för dem som är ute och inne. Barnen får äpple och päronbitar. 
Barnen som är inne övar språk med hjälp av en blå sångpåse. Barnen får dra upp de olika djuren och deras kunskaper om vilket djur det är, antal, läten och takk blir mycket synlig. 
Det blir sångerna om snigeln, ankan, hästen, spindeln, lammet  mm. 
Sedan stoppas de olika djuren ner i påsen igen. 
Sedan lär barnen varandra mera om olika djur, då vi visar upp bondgården för vår nya kompis. Här hittas mamma ko, mamma gris och deras ungar. Mycket matematik då antal, storlekar nämns. 


Barnen bygger upp en ny tågbana och kopplar på tåg som körs i väg. 
De färgade sk plupparna upptäcks av de nya kompisarna, då är det bra att sitta ner vid bordet. Mycket undersökande med storlek och färger, fast vi ska inte stoppa dem i munnen. 

 Barnen har ätit panerad fisk med potatis, Creme fraiche och grönsaker. Såsen verkade vara mycket god. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar