onsdag 12 augusti 2020

Onsdag 12/8 Inskolningen forts utomhus



Idag har alla barnen på  fjärilen  varit ute på förskolegården.  Barnen har utforskat och upptäckt många härliga saker. Det är varmt så barnen har druckit mycket vatten. 
Våra nya kompisar har provat att vistas och leka vid de olika lärmiljöer utomhus. Som bland annat vid sandlådan sk.  Sandlek med att gräva och ösa sand. 
Flera barn har övat motorik med att ta sig upp och ner vid rutschkanan. Att stå i led och vänta på sin tur, är också av betydelse. 
Barnen upptäcker kullarna och tar sig fram och rullar bollen ner för kullen. 
Tillsammans leker barnen med de nya kompisarna och vi lär känna varandra, både barn och pedagoger. 
Fruktstund tar vi alla vid en skuggig plats vid sovloftet. 
Vid fruktstund övar barnen att man säger tack när man får något. Andra begrepp är många, vilken sorts frukt det är dvs äpple och päron. Att man ska tugga och ta det lugnt med att äta, att det är frukt till oss alla. Plötsligt är det bara två bitar kvar, då någon säger två. Sedan blir det fort slut. Vi övar takk och matematik.  

 Vi sjunger sedan namnsången och övar på alla namnen, pedagog som barn. Här görs en bekräftelse  av varje enskild barn. Nägon spelar på en illustrerad  trumma med mycket inlevelse. Sedan är det tid för att leka vidare och upptäcka mera på gården. 
Barnen fick en fräsch och god kyckling  sallad med sås. Dock har många ätit lite och smakat på olika grönsaker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar