torsdag 30 augusti 2018

Torsdag 30/9

 Barnen har haft valfria aktiviteter inne på avd. Mycket fingermotorik övas med att sitt med pärlor o pärlplattor och skapa en bild av det. El då lego i olika färgskalor som barn har lärt sig. Det är röd, gul  och grön just här på denna bilden. Alla byggalster sparad sedan på hyllan.

 Barnen har ritat också med krita både på papper vid bordet el på staden i.
 Uppskattade bilhörnan har ändras om, där ligger nu hörnmattan som barnen också kan köra bilar på. Här övas matematik på ett enkelt sätt. Att ta antal bilar och lägga på parkeringplatserna uppe på garaget. Vi räknar bilar och tar talraden med hjälp av  fr olika siffrorna.Barnen är mycket intresserad av att lägga pussel av olika slag.
 Labyrinten att föra fram och hitta olika banor osv.
 Barnen har fått arbets med play-fo lera. Något de flesta vill göra. Barnen är aktiva och har en god fantasi i sitt skapande bla skapas bajdkorvar, pizza, tårtor, godis flera morötter mm.

 Barnen visar upp har ett stort berättande medan de arbetar med leran. Av den stora klumpen blir det lätt en dinosaurier som låter av stor förtjusning.

 Barnen gör den omtyckta snigeln och tillsammans sjunger vi den sången.
 Den omtalade och härliga månsanden kan man också använda. De övriga barnen har varit ute och lekt med vatten som har samlats på gården.

 En liten samling har barnen haft innan maten. Då kommer de olika favorit gosedjuren fram. Dock hann vi bara sjunga om hästen och ekorren.

 Fint besök vid lunchen. Hoppe hare ville sitta med oss och äta sina morötter.
Barnen har ätit korv stroganoff med ris och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar