fredag 24 augusti 2018

Inskolning

 Några barn har varit inne på fm. Barnen väljer då de nya mjuka klossarna. Dem är större än de vi hade innan. Det byggs flera olika torn. Höga och stora torn. Barnen övar på flera matematiska begrepp som liten, stor, många, få och geometri. Barnen hittar hål i vissa torn osv. Det bygg hus uppe på fönsterkarmen och som en liten stad.

 Magnetism dvs teknik genom att få upp gemen med magnetstav. Stor förtjusning när barnen kommer på hur man ska föra staven upp och ner på flaskan.
 Docktor på väg till någon som är sjuk. Tillsammans lär vi genom leken om yrket docktor. Man kan lyssna på hjärtat, slå med hammaren så att kroppens olika reflexer funkar, man kan ge varandra spruta på olika kroppsdelar osv. Barnen lär sig bla  tidtagning, olika benämningar, antal, läges benämningar osv. Rolig lek som utforskas länge.
 Utelek på gården med de övriga barnen på fsk. Barnen älskar bla att cykla, leka med sanden, lite vattenlek kan man också leka då det har regnat en del osv. 
 Barnen övar dagligen på av- och påklädning något som är bra att öva på både hemma och på fsk. Flera  barn går på toa och pottan så det är så skönt för dem att försöka lite med det. Det blir bättre och bättre för varje dag.

 Samling för alla med sångkort som fiskas upp av magnetisk fiskespö.
 Barnen övar då TAKK dvs tecken med stöd med händerna. Här visas båt.
 Färgerna kan barnen mycket väl och även  tecken med händerna. Barnen upptäcker klossar i resp färg. Antal, färglära och geometriska figurer övas.

Dagens lunch vegetariskgryta med bla  fänkål. Utelek för alla sedan på em efter mellanmålet. Vill påminna om att barnen får en långhelg då det är stängt på måndag pga vu- dag. Trevlig helg allihopa ses på tisdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar