torsdag 26 april 2018

Torsdag 26/4 Utelek med samling om våren.

Utevistelse på fm på gården med de övriga barnen på förskolan.

Samling vid en ny hörna vid sov loftet. Fruktstund med bla päron och äpplen. Sedan tittar vi på medtagna små hus djur som en kompis vill visa upp. Det är en katt och en lemuer.  Vi tittar på deras utseende och jämför färger, mönster och svansarna. Båda djuren har fyra ben som vi räknar tillsammans.

Därefter tittar vi på hur långt det har gått med våra plantor. Här har har vi en fin kikärta som har kommit upp. Stolt flickar visar upp.

Fiskedamm med att fiska upp några vår sånger. Bland annat om kaninen som äter flera goda grönsaker, Blåsippan ute i backarna står..., en kullen natt...och om fåglarna dvs svalorna för högt upp i luften där svalorna bor.  

Lite knepigt att fiska upp de olika sångerna som fastnar av magnet.


Sedan tittar och berättar barnen flera saker som de kan om ur en bok om trädgården. Här finns fina djur bilder som barnen nämner dvs igelkotten, fågel, biet, myran, masken, fjärilen osv som börjar komma nu när våren närmar sig allt mera. Barnen berättar om de olika träden dvs äpple, päron och körsbärs träd osv.  




När vi lämnar in alla sakerna så passar vi på att vattna våra plantor.

Öva på att cykla, sakta så börja det så smått att lösa denna koden.

Lite fri lek innan maten bla Vem är under filten? Barnen vet precis och talar om vem det är. Ibland är det en docka el små djur också under filten.
Dagens lunch köttbullar med potatisgratäng och grönsaker. Vegetarisk allternativ med morotsbullar för dem som önskade detta.

Vi vill veta vilka barn som behöver  vistelsetid den 30/4 alltså på måndag . Detta är bla för matportioner mm.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar