måndag 16 april 2018

1674 Måndag ute lek m samling- matematik, språk o musik

Denna v 16 är Jomannja vikarie här och täcker upp lite timmar i huset och för mig som har 50% nu.
Idag måndag har vi varit ute som vanligt. .

Idag har barnen räknat och tittat på våra ny böcker, det är 15 stycken. Några barn vill att vi läser en bok innan vi går ut. "Vem städar inte", ganska passade då man inte alltid vill städa. Mycket berättande och kommunikation om städning både hemma och på fsk.

I boken tar det hand om återvinnings material precis som vi gör med våra tunnor. Plast, papper och metall. Barnen kommer ihåg våra tunnor och talar om deras färger på resp tunna.  


Vid samlingen som vi har allt mera ute för att det går åt mildare väder handlade mycket om språk- o musik, matematik. Barnen får ha den gröna lådan med egen gjorda maracas med olika starka /svaga ljud. Här tar vi önskesånger och några barn får spela solo och i grupp tillsamman. Dessa maracas står det nr på. Barnen övar dessa siffror och visar med handen och säger både på sv och eng.


Dagens frukt. Hur många bananer har vi? 1,2,3 3 har vi. Om jag tar den ena bakom ryggen, hur många har vi nu? 2 säger någon både på sv och eng igen. Så duktiga är dem på matematik flera av barn.






Sedan övar vi på siffrorna 1-10 av bowlingflaskorna. Här övar barnen på färger och siffra. sedan lägger vi i ner resp flaska i ordning.



Sista flaskan som kommer ner i lådan är nr 8 och den är röd säger en flicka.
Efter samlingen  leker barnen fritt på gården tillsammans med de andra barnen.
Sedan är det snart dags för lunch.
Dagens lunch är grönsaksgryta med bulger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar