måndag 6 mars 2017

Måndag 6/3

Idag har flera av de äldre barnen utmanas med att trä pärlor. Barnen vill göra långa halsband och kortare armband. Halsband det man sätter runt halsen och armband runt handleden.

Barnen får lära sig att sätta pärlorna i en speciell mönsterrad. Att lägga dessa efter vilken färg som är på tur blir en egen variant av mönstersättning. Som till exempel här, röd, grön, blå dvs med tre färger och sedan lägga röd efter blå då det börjar om i gen i denna färgraden. Vissa barn tyckte detta var lätt att se detta mönstersättning, andra gjorde mönster ut efter fritt val av mönsterrad.  





Jag kan,  säger flickan och lägger först ut sin mönsterrad på bordet och sedan trär hon upp detta på tråden. Ska bli ett armband.

Lite längre av mönsterraden, så fint. Vad duktig du är.



Fritt skapande, det ska bli ett långt halsband till min pappa.

Mitt armband är klart!

Målning med en liten grupp medan de övriga lekte ute. Måla gemensamt och med hjälp av toarullar och hushållsrullar. Dessa har vi tryckt ut till olika former som bla hjärtan, rektangeln och cirkel precis som rullen är. Barnen ser flera cirklar. Skålarna är runda, färgflaskorna är runda där upp och där nere osv.

Tryck med hjälp av hushålsrulle, barnen kan göra flera cirklar. i färgerna gul, blå och röd.





Med en pensel kan man göra hjärtat hel för det blir inte ett helt hjärta emellanåt när man trycker.



Med en pensel kan man också fylla i formen. Här är det vackra cirklar i blått och rött.


En rektangel kan någon flicka göra på fria hand, hon säger en kort sida, en lång sida, en kort sida och en lång. Två långa och två korta sidor. Så bra! Vad duktig du är. Riktigt fint!

Cirklarna kan bli gubbar som här.

Skapat en cirkel på fri hand, den är rund.Så jag fyller i den med penseln. Flickan har blandat färgen lilla berättar hon och gör flera hjärtan. Så Bra! Vad duktig du är!

Efter mellanmålet gick en liten skara barn ut för att springa, cykla, måla med vatten och leka med sand osv. Vill påminna om att vi önskar fortfarande att alla vagnar är utanför sov skjulet, bra att har överdragsskydd vid dåligt väder.  .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar