torsdag 12 januari 2017

Tisdag den10/1


På fm idag går några av de äldsta barnen med en pedagog till biblioteket i Limhamn för att lämna böckerna och låna nya böcker. På bilden har vi alla böckerna som ska lämnas tillbaka.

Det är verkligen många böcker, så några får vara i avd akutväska som alltid är med vid utflykt.

De övriga barnen har samling med fruktstund också får barnen se och använda de nya musikäggen. Barnen lägger märken att dessa ägg har olika färger. Någon har ljusblå andra mörkblåa och vissa är beigea. Tillsammans räknar vi de olika äggen, spelar och sjunger med dem. Mycket uppskattat av barnen. Barnen får information att dessa äggen är alldeles nya och att man sitter ner och har dessa när man spelar och sjunger.  

Alla vår nya musikägg. Nio stycken, lätt att se när det fattas något ägg.



Ett barn visar upp ett fint musikägg.

Barnen vill spela och sjunga sången om "Bockarna Bruse". Barn är med i sången med bockarna och trollet, som blir av en legogubbe. Barnen får även lära sig att spela starkt och svagt, och att lära sig att sluta att spela när själva sången är slut. Som inte är helt lätt, man vill ju spela så med de fina äggen.

Efter samlingen väljer barnen fritt vad de vill göra. Några sitter och läser själv, el sagostund tillsammans med en vuxen el sånger som denna "Ekorren satt i granen".
 
Några av de yngsta barnen får utmanas i en kreativ lek med vatten och leksaker från avd. Med muggar, glas i olika storlekar, kannor i olika varianter osv. Barnen leker och skvätter en hel del som blir en rolig aktivitet.
 
Den nya sprut flaskan är rolig, spruta och hälla vatten ur den.
 
 
 
Några barn bygger en tågbana och kör med sina tåg på spåren och på golvet.
 
 
Andra göra egna upptäckter med musikäggen. De är jättefina!
 
Eftre maten sitter barnen och tittar i de nya böckerna som har lånats.
 
Denna bok är en stor favorit och bara måste läsas under sagostunden.
 
 
Andra böcker är om masken "Emma" som ska städa lite hemma hos sig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar