onsdag 11 januari 2017

Onsdag 11/10

innan dagens samling får ett par barn hjälpa till med att välja frukt, och att dela frukten.

Det blir päron och banan idag till samlingen.

Ett av barnen undrar vad man kan ha dessa färgglada blommorna till. Man kan ha dem till ljusbordet får barnet information om, men man kan säkert rita av dem också. Se så fint det blir sedan av detta konstverket. Noga fylls det i med färg inåt i blomman.

Samlingen börjar med rörelse från cd, "Jag vill röra på min kropp". Mycket uppskattat och barnen följer med i de olika momenten i sång och rörelserna.

I sången ska man dansa, klappa, stampa, snurra runt, smyga och till slut sitta lugnt då själva samlingen börjar.


Barnen får dra tre sånger med magnetisk fiskdamm. Det är sången " ett fult och gammalt troll det var en gång". "Imse vimse spindel" på olika sätt och "Var är tummen?" som barnen vill ta både på svenska och engelska.

Här är det "Bamse Bamse spindel" som barnen sjunger och har rörelse till.

Fiskedammen med de olika sångerna.

I sången "Var är tummen? Så sjunger man om varje finger och avslutar med hela handen som är hela familjen. Här visar en flicka "lillefinger" ja det är lillfingret.   

Sedan serverar "Veckans hjälpreda" lite frukt till alla barn och vuxna. 




Efter samlingen går alla barnen ut. Mycket rörelse ute. Gå, springa, hoppa, rulla runt, rulla ner för kullen. Motoriken utmanas för både yngre och de större barnen. Det är mycket kallt och blåsigt så barnen är inte ute så länge.

Innan maten hör några barn sången från cd " En liten nalle skulle ut och gå" I sången får barnen lära sig matematik med antal nallar,  då nallarna börjar från 1-10. Barnen sjunger med och tar upp nalle efter hand i sången.  



Många nallar på promenad. 10 nallar blev det!



Lite mys och sagostund i det nya ljusrummet med rofylld musik och kreativa mönster på väggarna med hjälp av datorn och ipad. Med mycket stor förtjusning av barnen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar