måndag 14 maj 2018

Måndag 14/5 utelek mm.

Ute lek under fm med samling på filtarna där ute. Barnen får lite frukt som vanligt.  

Därefter får ett av barnen visa upp några bilar från sin påse. Det är fem olika bilar i olika modeller, storlekar och färger. Flera barn är aktiva och är med på detta och berättar vad de kan.

Sedan tar vi fram de färgade vätskorna i glasen. Man får inte dricka detta det är färgad vatten. Det är fem stycken glas precis som bilarna. Barnen talar om de olika färgerna. Men vad kan man göra med detta? Man kan måla blommorna,  säger något barn. Ja det kan man men vad tror ni om man sätter ner en vit blomma i varje glas. Då kanske de får färger på sig. Inte meddetsamma utan det tar ett tag. Vi sätter in dem i dokumentationsskåpet så man kan titta också kan ni visa era föräldrar.    

Det tyckte barnen var ett roligt experiment så hoppas det blir färg på blomman.



Under utevistelsen leker några barn vid stenarna sk mosaik med fina olika stena i varierande färger, storlekar. Någon sten är sönder och barnen upptäcker flera geometriska figurer som cirkeln, kvadrat med fyra hörn precis som rektangeln och sedan finns det triangeln.


Här har vi en snygg keps. Var noga med att smörja in barnen på morgonen så fyller vi under dagen. Solhattar, kepsar är mycket bra att ha i solen. SOMMAREN är ÄNTLIGEN HÄR!! Så skönt!

Grönsaksgratäng med potatis och mörötter mm.
Utelek efter mellanmålet som vi tar från och med nu ute vid sov loftet.
Vänligen har koll på era samtalstider påbörjas i dag. Ni som kommer under barnen vistelsetid får gärna gå in vid köksingången så barnen inte blir allt för ledsna.
Meddela oss gärna om FIXARDAGEN SOM ÄR PÅ FREDAG! OM MAN KAN KOMMA OCH VAD MAN MEDTAR.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar