måndag 21 maj 2018

21/5 MÅNDAG UTEDAG I DE NYA LÄRMILJÖERNA O KALAS!!

 

 
TUSEN TACK FÖR EN TREVLIG FIXAR DAG I FREDAGS. SÅ FINT! TACK FÖR ALLT NI SKÄNKTE TILL BARNEN. SAKERNA SKA SORTERAS MERA OCH LÄGGAS I BACKAR. BARNEN BÖRJAR UTFORSKA LÄRMILJÖERNA UTOMHUS ALLT MERA. SÅ ROLIGT ATT SE.
En liten grupp var inne och fixade till bilbordet och skapade nya saker i landskapet på bordet. Här har vi ett hus med flera fönster och tak.
 
Bilbanan markeras med svart penna.
 
 

En av nya lärmiljöerna språkhörnan vid trädet med fina tyger, filtar att sitta på och lite pussel i olika kategorier mm.
Plantering vid sidan om där barnen får se över växterna och vattningen. Behövs vattnas varje dag.
 
Många pussel som också skänktes. Om olika bondgårdsdjur, verktyg, husdjur osv. Mycket språkande med att benämna allt, hitta par, stor och liten, öva på djur, antal, teknik med att hitta var den ska vara osv.

Mera vattning, något flera barn älskar att göra.

 

Pusselbitarna upp och ner, så kan man också öva detta på.
 
Musikhörnan med dans och rytmer från cd.
 
Skapa musik genom att slå på olika material vid musikväggen.  

 
Publik för dem som inte vill dansa loss.
 
Dansa loss med härliga rörelser för hela kroppen.
 
På samlingen såg vi över våra färgade vatten glas. blommorna hade fått lite färg. Nu för vi ner papper längs med alla glasen. Vad kan hända då? Ett stort barn kom fram till samlingen och sa "färgerna blandas kanske?" Kanske det vi får se.  

Veckans matsedel!

Glöm ej att det är en kort vecka. PÅ FREDAG ÄR DET STÄNGT!! 

Två kals som vi har vid mellanmålet vid ett långbord. Vi dukar med serpentiner både uppe på grenen ovanför bordet och på bordet. Barnen får sedan välja sin födelsedagshattar de får sitt födelsedagskort med vacker sång.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar