onsdag 7 mars 2018

Onsdag 7/3 Utelek och rörelse

Här kommer sista inläggen på ett tag pga att jag ska vara sjukskriven för öron operationen som sker  imorgon. Det kommer komma vikarier  men vet inte riktigt vem. Marzena och en som heter Laila ska komma in. Jag är åter  på förskolan den 9/4. Utvecklingssamtalen kommer att påbörjas av alla barnen födda 2014, 2015 och några 2016 dock inte våra nyaste barn som nyligen har fått uppföljningssamtal. Violjeta har fått en ny tjänst så hon arbetar till 29/3. Vi får önska henne lycka till.
Vi vill också påminna om att vi önskar colage av barnens familj. Några bilder av familjen. Att man skriver ex mamma Karin pappa Johan osv. Bilder på saker som barnen tycker om mm. Dessa bilder kan sedan barnen se och prata utifrån som de kan ta fram från sina egna pärmar. Även colage av barnens fordon som finns i familjen så vi håller det tematiska arbetet igång. Dessa fordon colage önskar vi för att det finns ett avsnitt i Lpfö 98 där det för fram om vårdnadshavare delaktiga i förskolan verksamhet mm.  


Barnen upptäcker massa vatten. Vad har hänt? Ja snön har smält. Eller "smältit" som någon säger. Massa vatten har det blivit. Man kan plaska så. Barnen hittar isbitar också. Man kan rita med isbiten på bordet får barnen tips om att man kan göra.  


När man blir så våt är det inte så skönt att ha vantar på sig.

Bygg av klossar från ute avdelningen. Ett hus byggs det av något barn.


En pojke hittar en båt och leker i vatten och kör runt den både i vattnet och uppe i luften.
 
Ute sjunger vi bla sången  "Jag vill röra på min kropp". Barnen klappar, stampar, hoppar och går på tå. Sedan sitter vi ner och sjunger flera önskesånger som bla elefanten.
 

Inne har vi sedan Mini -röris som barnen är mycket duktiga på nu. Sedan tar vi gemensam avslappning på golvet.



Dagens lunch jordärtskockssoppa med smörgås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar