onsdag 10 maj 2017

Onsdag 10/5

De yngre barnen som var kvar på fsk har haft en samling med mycket rörelse till cd. Samlingen inleds med sången "Jag vill röra p min kropp". Där barnen får träna sin kroppsuppfattning, perception, tempon osv. Barnen klappar, stampar, snurrar runt, smyger och sitter sedan på samlingsmattan.

Nästa sång är "En liten nalle" då får baren turas om att ta upp varsin nalle som ställs på ett led för att de ska ut och gå. Barnen lär sig antalen 1-10, vänta på sin tur, fingermotorik, lär sig sången osv.

Uppropstavlan tar vi barnens bilder och sätter dem i rader. De som är här, de som är på utflykt och dem som är hemma och är sjuka. Barnen lär sig här att vänta på sin tur, känna igen sin bild, antal osv.

Sedan grupperar sig barnen utifrån barnens egna val och intressen. Inne aktiviteter blev det. Några arbetar med lera, som är väldigt omtyckt, mycket bygg med stora PlusPlus, roll lekar i köksvrån osv. Några väljer att klippa och riva i tidningar. Vi gör ett "Vår collage". Barnen lär sig att klippa, klistra, hitta utrymme på papper för att sätta bilden, olika benämningar från bilderna. De som var mest intressant med alla bilderna var att man kan gå i andra skor under våren, så mycket bilder på skor blev det.

Vårkollage .

Någon väljer att leka roll leken som doktor.

De äldre barnen har varit på utflykt till Sanna parken dvs  "Barnen trädgård". Barnen har fått plantera blommor, sätt på teater i naturens och blommornas tecken mm

Barnen har fått lära sig lite om plantering, växter och deras utseende med rötter mm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar