fredag 26 maj 2017

Fredag 26/5

Liten skara med barn på avd idag denna Klämfredag. Vi har börjat att ta ner gamla saker från terminen, bla bokstäverna. Barnen leker sedan med några av dessa bokstäverna. O:et kastas och fångas och barnen övar på säga O. B: et är är också intressant. Tillsammans övar vi på att ljuda B. Vi sätter även ihop bokstäverna BO och vänder på dem OB. Skrivf språket är av betydelse att öva på ett lättsamt och roligt sätt även för de yngsta barnen. Precis som Lpfö 98 lyfter kring detta betydelsefulla ämnet för den fortsatta språkande.  

Magnetism på ett lustfyllt sätt. Med hjälp av den blå pinnen för barnen den lilla kulan i labyrinten av fjärilen.

Några barn har fått skapat Bowling med siffror på med hjälp av pet-flaskor. Ett annat betydelsefullt ämne tränas här dels att skapa i grupp tillsammans med att klippa, ta bort etiketen, siffror, färger, samarbeta, kommunikation, antal osv.  





Sedan provar barnen att ha detta matematik bowling utomhus. Man sätter upp flaskorna i talraden el baklänges. Man kastar med en boll och säger siffran. Just idag gjordes flaskorna 1-6 och en 8 så nästa gång när vi har flera flaskor så gör vi 7, 9 och 10. Ett roligt sätt att träna talraden 1-10 under utevistelsen. Då kan man även spela och lära sig riktig bowling och hur flaskorna ska stå mm.


Frukt och dryck paus under utevistelsen under fm.  
Barnen gick även ut efter mellanmålet för att fortsätta med olika aktiviteter. '
Trevlig Helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar