torsdag 19 januari 2023

Ateljer inomhus

 Efter en god frukost har vi klätt oss för utevistelse på vår gård.

Många rutiner som verkar sitta i ryggraden bland barnen. Man måste tvätta sig, pottan, väst, frukt. Barnen hjälper så mycket de kan och kommer med olika förslag efter deras egna erfarenheter. Många förslag är bra, vissa måste justeras efter den nya situationen för att kunna lägga till en ny erfarenhet. 

Dagens utevistelse har gett oss nya upptäckter som att sanden i sand lådan var nästan frusen. En av barnen tänkte att om man använder musklerna då går det att gräva i sandlådan. En annan uptäkte att det går att samla sand om man skrapar med spaden. 

Vi samlade oss vid äppleträdet och mumsade på frukten. 

Inomhus samling med sång påsen. Dagens hjälpreda hämtade den goda lunchen : spaghetti med köttfärssås anpassad efter allas kost. 

Uppevillans barn har fått önska sig böcker. Det blev en i repris Bockarna Brusse, Bibbi tar en promenad . 

Efteråt  tog vi fram plastelina i två färgär svart och lilla. Barnen kunde känna och modellera med plastelina efter önskemål . 



Byggrummet är också barnens favorit. Där kan man bygga högga torn, eller andra byggnader, men också låtsas åka båt, eller provar på att hålla samling med sång påsen. Barnen provar på rollekar som fröken, brandman, doktor osv. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar