torsdag 18 januari 2018

Torsdag 18/1 experiment, skapande m återvinningsmaterial.

 

 


 
Bygg-och konstruktion med små lego i från valfri burk. Vi hat 4 st burkar med separata färgerna röd, blå, grön och gul 
 
De ny ljud memoryt där man ska hitta likadana ljud från burkarna. Tycker man det är svårt kan man se på färgpricken under burken.

Här visas de tre olika paren upp.
 
Fin tröja! Kan det vara Anna el?

 


Skapande på olika sätt. Bland annat olika tjocklekar med touch pennor. Så roligt. Lite touch får man fast man.
Några skapar fordon med återvinningsmaterial. Och valde frukten där inne.




Samling för dem som ville detta. Som börjar och slutar med rörelsesången.

Besök av den nya pojken som ska börja hos oss nästa vecka, därför får han börja att ta frukt. Sedan sjunger vi alla några önskesånger som barnen får föra fram. Det är om krokodilen, spindeln, kalle anka satt på en planka osv.

Teknik med ett experiment. Med hjälp av färjade metall gem, flaska vatten och större magnetisk föremål. Här hjälper barnen först att sortera gemen i olika färghögar. Sedan får dem föra ner alla gemen i flaskan. Sedan kan barnen föra gemen upp och ner med hjälp av det större magnetirska föremålet. Lätt och lustfyllt och mycket uppskattat av barnen.

 

Dagens lunch! Veg falukorv för dem som önskade detta.

Vi vill påminna om att förskolan har stängt på måndag 22/1.
Vi önskar att ni som inte har skapat ett familj colage gärna får göra detta. Det är första sidan på barnens individuella pärmar. Skriv gärna vad mamma, pappa morfar heter osv ev husdjur osv.
Vi önskar också att ni föräldrar blir mera involverade i det tematiska arbetet som då är fordon. Önskar därför att ni tar ett foto av ert barn med erat transportfordon tex bilen, cykel mm då i A4 så laminerar vi det sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar