torsdag 30 november 2017

30/11

Liten skara barn idag på avdelningen. Barnen valde att vara inne med valfria aktiviteter från aktivitetstavlan. Här ett matematik övning som där man ska sätta på siffror på ormens kropp. Barnen lär sig formen cirkel, antal, siffrans symbol, talraden osv.

Mycket uppskattat då det var ett tag sedan detta var framme. Det är då det blir lite roligare att vi varierar sakerna hela tiden.

Inför fruktstunden vill flera barn hjälpa till att skala clementiner. Så idag blir det äpple, päron och clementiner till samlingen.

Samlingen inleder med sången från cd, som barnen tycker så mycket om. 

Samling på stjärn mattan med frukt.

Finger djuren besöker oss idag. Barnen drar upp de olika djuren. Tillsammans övar vi på de olika djuren läten, färger och deras sånger.  

Den fina granen är på plats. Så fin! Barnen säger att man måste banka upp den, ja precis det fick vi göra.

Alla fingerdjuren som barnen har sjungit om. Det är grodan, ankan, kossan, grisen och hästen. Mamma Mu sången blir en ny favorit, denna sång tar vi upprepande gånger. Samlingen avslutar med favoritsången där hela kroppen får dansa med .


Sagostund för några barn som önskade detta "Prinsessan som blev stora syster". Precis som en av våra kompisar har blivit.
 

Julpyssel! Små söta granar av glasspinnar som ska färgas och dekoreras.

Skapande med sand bak i olika varianter.  

Dagens lunch köttbullar och pasta och grönsaker. Morotsbullar för dem som önskade det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar