tisdag 5 september 2017

Infomation 5/9-2017

Hej alla Föräldrar!


Välkommen till en ny termin på Flodillerns Förskola avd Fjärilen. Hoppas ni alla har haft en riktig skön semester med härliga stunder och kanske en del sol och bad. Nu ser vi alla framemot en ny termin med många härliga upplevelser och upptäckter med era fina barn. Jag, Ulrika förskollärare har då kommit tillbaka efter semestern. Då är alla pedagogerna tillbaka på Fjärilen dvs Fareba (barnskötare) och Violjeta (barnskötare). Alex har blivit erbjuden en annan typ av tjänst på sin gamla arbetsplats. Det är tyvärr sådant som händer. Vi önskar honom all lycka till med den nya tjänsten.
Vi vill påminna att förskolan är STÄNGD! på torsdag den 7/9 pga verksamhetsdag för all personal.
Barngruppen är då 15 till antalet just nu. Vi är under inskolning just nu: 5 nya barn har börjat hos. Väntar in ett barn till. Jättekul att lära känna ny barn och föräldrar. Just nu fokuserar vi på att skapa vi-känsla och att alla  barn ska känna sig trygga. Därmed kommer vi att vara mycket aktiva och även se vad barnens intresse leder till. Då det tematiska arbetet växer fram efter hand utifrån barnens val som intresserar dem.
Just nu är det ganska varm i luften men det är viktigt att Alla barnen har ordentligt med kläder dvs mössa, jacka, kofta, regnkläder och stövlar. Även extra kläder som byxor, tröja och strumpor. Det är bra om alla kläder och alla barnens saker som även nappar är märkta med barnens namn.
En annan viktig sak är om ni ändrar barnen vistelsetiden ska fylla i en stencil för detta, bara säga till när ni behöver ändra. Vi kommer att blogga dagligen så det är av betydelse att se över bloggen regelbundet. Mycket info och trevliga upptäckter på barnen.
Vi hoppas på ett gott samarbete.


Barnen på avdelningen får utmanas med olika koncentrations övningar och fingermotorik med hjälp av dessa färgade "ploppar"










Gosedjur är mycket betydelsefull under denna inskolningsperiod som sker av några barn. En liten söt ekorre har trillat ner i sanden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar