torsdag 24 mars 2016

23/3 torsdag

Idag , skärtorsdag har vi varit en mindre barngrupp. På samlingen fick barnen välja varsitt sångkort. ABC-sången sjunger de flesta med på och månadssången börjar några sjunga med på. 
Efter samlingen gick vi ut. Barnen påskpysslade och blev ansiktsmålade. 
Mat: köttbullar, prinskorvar, sill och potatis och gräddfil.
Uppevilan var på gården, barnen cyklade mycket. 
Mellanmålet åt vi ute.

Hoppas att ni får en skön och glad påsk!

tisdag 22 mars 2016

Påskfest!

Imorgon 23/3 har vi påskfest. Barnen får gärna klä ut sig. 

Tisdag 22/3

Idag har vi övat på sångerna till den gemensamma samlingen med hela huset imorgon på gården. Efter det fortsatte vi pyssla påskkycklingar och hängde upp de färdiga i traditionsträdet på gården. Alla hann ute en stund innan lunchen. Vi åt veggieschnitzel med potatis och remouladsås till lunch och mackor till mellanmål. 
På uppevilan läste vi böcker. 

måndag 21 mars 2016

21/3 måndag

I morse möttes vi av en avspärrning vid fjärilens dörr pga vandalisering i helgen. Avdelningen städades under morgondagen så vi kunde röra oss in och ut som vanligt.
Vi sjöng som vanligt på samlingen, åt frukt och gick därefter ut på gården. Barnen kunde välja att påskpyssla. De målade flirtkulor och satte fjädrar på.
Kycklingarna ska vi hänga i traditionsträdet.

Tack för alla semesterlapparna som vi fått in. Sammanslagningen kommer att vara under hela juli månad på Sannaparkens förskola. Alltså .v 27-30. 

Vad tycker du om ditt barns förskola.
Ta chansen att påverka!
Förskoleförvaltningen har skickat ut brev till er med frågor. Svaren används som underlag för att utveckla Malmö stads förskolor och är en möjlighet för er att påverka till det bättre. 
Mer information om enkäten finns på malmo.se/forskoleenkaten

torsdag 17 mars 2016

17/3

Det är vår på förskolan!
Vi har varit ute mycket under de senaste två dagarna. Vi har haft samling på morgonen där vi sjunger och får en stund tillsammans. 
På gården hittade barnen en humla som vi tittade på i lupp.
Barnen tyckte att den var gullig. De hittade även flera nyckelpigor och maskar som vi lade i vår kompost.
Bilen som står på gården har använts flitigt. Här körde barnen till smurflandet.
Mellanmålet åt vi som picknick på filt idag. Jättemysigt!

tisdag 15 mars 2016

15/3 tisdag

Vi sjöng och gjorde lite yoga på samlingen. Idag gjorde vi "fjärilen".
Efter samlingen dök Hunden, Snigeln och Skatan upp. De ville leka allihopa men på olika sätt. snigeln ville leka lugn lek och tackade nej till att leka m Hunden som gillar fart och fläkt. När däremot Skatan frågade snigeln så kände han att han ville leka med Skatan. Vi pratade om att det ibland kan vara så, att man vill vara själv och hur man kan göra om kompisen inte vill leka med en. Man kan hitta en annan kompis att leka med. Eller försöka komma med förslag på en lugn lek.
De barn som ville gå ut gjorde det.

När alla kom in och lekte i samlingsrummet hörde vi att ett barn sa till ett annat att Han ville leka själv. Det är bra att de reflekterar kring detta. Viktigt att lyssna på varandra.
Mat: panerad fisk o kokt potatis remouladsås och grönsaker.

fredag 11 mars 2016

11/3 fredag

Hela fm var vi ute på gården. Alla avdelningar hade olika aktiviteter som barnen fick välj mellan. Där fanns miniröris, väva mönster på staketet, måla, sätta upp tygremsor på paviljongen och utklädningshörna. Barnen var med på lite av varje och gick runt och tittade. 
Mat: kycklingspett, kokt potatis, sås, linsröra och grönsaker

torsdag 10 mars 2016

10/3

Idag har vi haft 3 olika grupper som gjort lite olika idag. En grupp dem största hade vulkan experiment Theo, Vincent, manda, Anton, Lukas, en grupp var ute Alma, Isak, George, den sista gruppen var på limhamns stadsbibliotek lämnade tillbaka böcker och lånade nya spännande böcker som barnen själv valde. Leia, Oskar, noah, Amanda, Alice, Lion. Till lunch åt vi soppa och bröd.

10/3 torsdag

Efter samlingen stannade Lucki, Manda, Anton, Vincent och Theo inne och gjorde ett experiment. Först tittade de på bilder av en vulkan och sen blandade Jessica ihopa ingredienser för att kunna göra ett "riktigt" vulkanutbrott. Vi fattades gul karamellfärg så det gick vi på jakt efter tillsammans. Vi gick till Humlan och Hajen men hittade bara röd färg. Det gick bra ändå.   
Sen gick vi ut på gården. Barnen tog på sig kläderna nästan helt själva:) i hallen bestämde vi att vi skulle kalla vår grupp för Smurfgruppen.
Noah, Alice, Oskar, leia, amanda och Lion åkte vagn m Robin till biblioteket i Limhamn och lånade nya böcker.
George, Isak och Alma lekte på gården hela fm.
Mat: broccolisoppa m makaroner
På uppevilan lekte barnen m blå lera och fiskar.

tisdag 8 mars 2016

8/3 tisdag

Vi gick ut kl 9. idag. Lekte på gården hela fm. Barnen cyklade och sprang. Innanmäten lekte vi Hundens ben
Mat: kokt torsk och kokt potatis m hollandaiesås 
På uppevilan läste vi sagor.

Fler lössfall har dykt upp. Vänligen informera oss om ert barn har haft löss. 

onsdag 2 mars 2016

2/3 onsdag

Efter samlingen dramatiserade vi Tre bockarna bruse. Barnen fick turas om att vara trollet under bron, lilla, mellan och stora bocken. De agerade samtidigt som vi sjöng sången. 
Sen gick Theo, Lucki, Vincent, Anton och Noah ut på gården. Barnen som ville stanna inne målade med målarfärg.
Innan maten lekte vi Var är hundens ben.
Mat:spagetti och köttfärssås.


tisdag 1 mars 2016

1 mars tisdag

På samlingen sjunger flera av barnen hela alfabetet! De sjunger även en sång på engelska. Det är väldigt härligt att få uppleva hur snabbt de lär sig! Vi kommer även att lägga till fler utmanande sånger inom kort.
Efter samling o frukt gick vi ut på gården. Vissa målade på väggen och träden m vatten, andra cyklade el körde bil. Några sprang och lekte drakar.
Mat: fisk och kokt potatis