fredag 26 februari 2016

26/2

Idag har vi haft en lugn och mysig fredag med samling och hälsat på stora sidan (hajen)  tittade på teater lilla bocken bruse. Sen gick vi ut i det fina vårvädret. Till lunch åt vi köttfärslimpa. Ha en trevlig helg alla!!

onsdag 24 februari 2016

24/2 onsdag

Vi har fått några nya sånger till samlingen. ABC-sången, Daddyfinger, Bockarna bruse, rockspindeln och prästens lillankråka.
Efter samlingen målade några barn med målarfärg: Amanda, Oskar, Manda, Alice och George sen gick de ut på gården m de andra barnen.
Vi har ett vattenexperiment på gång inne på avdelningen. Vi satte in en skål m vatten i frysen. Vattnen frös till is! Idag tog vi ut skålen och kände på isen. Skålen stod framme under dagen så att barnen kunde se hur isen smälte.

tisdag 23 februari 2016

Tisdag 23/2

Idag sjöng vi några nya sånger på samlingen, bland annat Prästens lilla kråka. Efter det tog vi 'bussvagnarna' till lekplatsen vid Bergaskolan. När vi kom tillbaka ställde även in en skål med vatten i frysen för att se vad som skulle hända. Lagom till maten märkte vi att vattnet hade börjat frysa till is. Tills lunch blev det fiskbullar med potatis och sås.


måndag 22 februari 2016

22/2 måndag

Vi sjöng och åt frukt på samlingen sen gick vi ut på gården och lekte.
Mat: nötbiffar, potatis och brunsås
Till mellanmål åt vi glass som Ebba bjöd på. Ebba ska börja på en annan förskola. 

torsdag 18 februari 2016

18/2 torsdag

Efter sångsamling och frukt gick vi ut med alla barnen. På gården fanns ett tunnt täcke av snö som bi busade med. Där stod en snögubbe med morot som näsa. Den bar väldigt frestande att tugga på.
Vi åkte rutschkana och pulka och fick spruta färg i snön.
Innan maten lekte vi "var är hunden ben?". Barnen förstår reglerna för leken. Att hålla händerna bakom ryggen tills Hunden skäller, då får de visa sina händer eller visa hundbenet. 

tisdag 16 februari 2016

16/2 tisdag

På samlingen sjöng vi och åt frukt. Vi fyllde plasthandskar med vatten och tog med ut på gården och hängde i trädet. Vattnet ska förvandlas till is för att det är väldigt kallt. Imorgon ska vi undersöka vidare och se om det skett.
På uppevilan byggde barnen en hinderbana som se gick en i taget på.
Och så byggde de med klossar tillsammans.

fredag 12 februari 2016

Fredag 12/2

På samlingen läste vi Berättelsen om den stora kapplöpning som handlar om hur det bestämdes vilka djur som skulle bli en del av det kinesiska horoskopet. Efter det har barnen fått rita bilder med deras horoskop; 2012 var drakens år, 2013 ormens år och 2014 hästens år. 

Under veckan har vi läst Berättelsen om den stora kapplöpningen och Sagan om Nian. Ena dagen vi läste om monstret Nian gjorde vi även röda papperslyktor, eftersom sagan berättar om hur monstret var rädd för färgen röd och högs smällar och hur människor i Kina hängde upp lyktorna som skydd.

Till lunch blir det kycklingspett med nudlar och till mellanmål mackor.


tisdag 9 februari 2016

Tisdag 9/2

Idag har vi fortsatt vårt kinesiska nyårsfirande med att berätta sagan om Nian och hur det kom sig att människor började fira nyåret som de gör med fyrverkerier och mycket röd färg. Efter det fick barnen små röda kuvert med låtsas-pengar som skulle föreställa de 'ang pau's som tex barn och studenter får under det kinesiska nyåret av föräldrar och släktingar som 'har det bättre ställt'. Efter det fick barnen välja om de ville stanna inne eller gå ut. De flesta gick ut medans Alma, Oskar, Alice, Isak och Freya stannade inne. Till lunch blev det fisk med sweet chili-sås och klyftpotatis. Till mellanmål blir det mackor. 


måndag 8 februari 2016

8/2 måndag

Idag har vi börjat att fira det kinesiska nyåret.
Vi pratade om nyår och Kina. Ett barn berättade att pappa varit där. Vi pratade om fyrverkerier och tände ett tomtebloss.
Sen tittade vi på filmklipp: en kinesisk nyårssång. En kinesisk filmsnutt där de lärde barn hur man gör när man går på toaletten.
Sen åt vi frukt.
Theo, Anton Noah och George gick ut på gården.


fredag 5 februari 2016

5//2 fredag

Idag har vi fått nöjet att gå med åtta av våra barn på teater. Vi åkte kulturbuss till Oxies bibliotek.
Teatern hette Kollaborativet. Pjäsen var mestadels på teckenspråk. Barnen satt fängslade i 45 min. 
Bussresan var nästan lika spännande som teatern. 

Freya, Alma. Ebba och George var kvar på förskolan m Robin. De var på gården på lekte

När vi kom hem åt vi kyckling och potatismos.
T
revlighelg!




torsdag 4 februari 2016

Torsdag 4/2

På samlingen sjöng vi dessa sånger: och dagens yogaställning var stolen.

Idag på förmiddagen testade vi och gå med dem flesta barnen med ett rep där barnen fick hålla i repet och gick till sannaparkens lekplats gick väldigt bra. 3 av dem minsta fick åka vagn :) till lunch åt vi potatissoppa med gott bröd och makaroner.


onsdag 3 februari 2016

3/2 onsdag

Vi sjöng på samlingen. Sen gjorde vi Kims lek. Fem saker fanns på mattan: en röd bil, en broccoli, en katt, en potta och en gul trea. Barnen blundande eller tittade bort. Då tog fröken bort en sak och barnen fick säga vad som fattades. Vi åt frukt och sen fick de som ville gå ut på gården. 
Amanda, George, Theo, Lucki, Alice och Vincent gick ut. De andra fick välja på valtavlan vad de ville göra. I bilhörnan plockade vi fram en hink m "ny"( som vi fått av hajen) byggsats. De fick klura lite på hur de kunde bygga med det. 
Några barn kom på att de kunde använda några delar som bilar.
På eftermiddagen plockade vi fram saxar. Plastsaxar och små saxar som barnen fick klippa med. 

tisdag 2 februari 2016

Tisdag 2/2

Idag har vi fortsatt jobba med vår aktivitetstavla. Till att börja med har barnen fått välja om de vill vara ute eller inne och efter det väljer barnen som är kvar inne aktiviteter från aktivitetstavlan. De barnen som gick ut var Amanda, George, Anton, Lukas, Vincent och Alice. Till lunch var det laxpuddig som många av barnen tyckte mycket om och till mellanmål blir det mackor.