tisdag 26 januari 2016

Tisdag 26/1

Idag på samlingen pratade vi om sniglars (trädgårdssnäckors) kroppsdelar och tittade på en kort film från härom veckan när våra sniglar i komposten var väldigt aktiva. Sist tittade vi efter sniglarna igen i komposten. Efter det fick barnen välja om de ville gå ut eller stanna inne. Barnen som stannade inne ritade, byggde bilbana och lekte i köket. Till lunch har vi ätit kokt torsk med potatismos och sås och till mellanmål blir det mackor. 





måndag 25 januari 2016

25/1 måndag

Idag är all personal på plats. Några barn är hemma för magsjukebesvär. Vi vädjar till er att hålla barnen hemma 48h efter sista kräkningen eller sista diarré. Detta för att minimera spridningsrisken.

Vi har sjungit på samlingen. Ätit frukt, sen fick de barn som ville, gå ut. Theo, Lucki, George och Amanda ville. De lekte med vatten på gården( enorma mängder nu eftersom snön smält).
De andra barnen fick välja på valtavlan vad de ville göra. De valde att leka med bilar, på gröna mattan, pyssla med lego och ploppar och leka o köket.


fredag 15 januari 2016

15/1-16 fredag

Morgonen började lite tumultartad med ett barn som kräktes på fjärilen. Flera barn som kom vände i hallen och valde att hålla barnet hemma. Några barn blev hämtade. 
Tre barn återstod! Vi hade en samling och gick ut och lekte i snön. 

Personalen har sanerat avdelningen tillsammans med städerskan. Leran är kastad och leksakerna är tvättade. Det ska vara säkert att komma på måndag!!

Trevlig helg!

torsdag 14 januari 2016

Torsdag 14/1

Idag på förmiddagen hade vi sångsamling åt frukt och hade Kims lek där vi visar några leksaker och sen lägger en filt över så barnen får bjudna och se vilken leksak som har tagits bort.  Sen gick vi ut i den fina snön åkte pulka och byggde snögubbar och kasta snö. Till lunch åt vi soppa med bröd

tisdag 12 januari 2016

Tisdag 12/1

Idag har vi tittat på vår nya aktivitetstavla på samlingen. På aktivitetstavlan kan barnen välja mellan att pyssla, lera, leka på gröna mattan i samlingsrummet eller i köket, läsa i pölen eller leka med bilar. Efter att de valt sätts en bild med dem och deras namn under den valda aktiviteten. Detta är för att barnen ska få öva på att dels välja en sak att göra och dels för att de ska få möjlighet att sitta och fokusera på en sak under en liten tid. Efter det provade vi aktivitetstavlan för första gången. Till lunch åt vi panerad fisk med potatis och remouladsås och till mellanmål blir det mackor.










måndag 11 januari 2016

11/1 måndag

God fortsättning på er alla!! 
Nu är nästan alla tillbaka efter julledigheten. 
Vi drar igång med våra rutiner som barnen känner sig trygga i. Vi har sjungit med sångkort idag. "Hjulen på bussen, klappa händerna, vinka med tårna, blinka lilla stjärna, Tyra Tyrannosaur. Vi åt frukt och gick sedan ut på gården och lekte. Snön har nästan helt smält och lämnat stora vattenmängder på gården. Barnen tyckte att det var roligt att leka med vattnet.
Alma, Oskars lillasyster har börjar sin inskolning hos oss. 


På tisdagar fjärilspersonalen har planering 7.30-9.00. Versamheten fortskrider som vanligt och personal från andra avdelningar kommer in och stöttar upp.

Här kommer matsedel för kommande veckor:


fredag 8 januari 2016

Snögubbe

Idag har vi sjungit med sångkort och lekt Kims lek( vad fattas). Sen gick vi ut och lekte i snön. Vi åkte pulka och gjorde en snögubbe. När vi kom in och tittade på den ifrån fönstret gick den i sönder:(
Trevlig helg!!