torsdag 26 november 2015

Sammanslagning jul

 Från 23/12-30/12 är vi sammanslagna med andra förskolor och kommer att vara på Sannaparkens förskola!

Torsdag 26/11

Idag tog alla 16 barnen bussen till akvariet på Malmö hus där vi tittade på fiskar och ormar. Både bussresan och akvariet var spännande. Till lunch åt vi sedan tomatsoppa med pasta och hembakt bröd. Till mellanmål står tunnbrödsrulle på menyn. 



tisdag 24 november 2015

Tisdag 24/11

Tänkte börja med att påminna VU dagen den 3 december nästa torsdag då är förskolan stängd så ni vet!!!   Idag har vi haft läsgrupp en bygga koja grupp och ett gäng ute på gården på förmiddagen som funkar jättebra. Till lunch åt vi fisk med potatis oliver gurka och tomat.

måndag 23 november 2015

23/11 måndag

Vinterväder! 
Efter sångsamling och frukt gick vi ut på gården. Barnen lekte fascinerat med is och några åkte pulka.
Mat: makaroner och tomatsås.
Mellanmål. Päronpaj som Några barn bakade m Ulrika i fredags.


torsdag 19 november 2015

Torsdag 19/11

Efter att ha sjungit och lekt Kims lek på samlingen delades barnen in i tre grupper. Lukas, Vincent, Manda och Lion läste saga med Jessica i pölen medans Ebba, Oskar och Tuva byggde koja med Ulrika i samlingsrummet. Resten gick ut och lekte på gården med Robin. Till lunch var det potatis- och morotssoppa med nybakat bröd och till mellanmål korv med bröd.




Onsdag 18/11

Efter att ha haft sångsamling med lite nya julsånger gick vi alla ut på gården och hade snigelrace. Robin, Ulrika och Jessica hade varsitt snigellag som barnen kunde hejja på. I slutändan vann pantersnigeln som Robin hade valt. Till lunch åt vi spaghetti med köttfärssås och till mellanmål mackor. 

tisdag 17 november 2015

Tisdag 16/11

Idag på samlingen sjöng vi för Vincent som fyllt 3 år grattis 🎉 och visat hunden snigeln och snick Ekorren) att man ska vara snälla mot varandra att alla kompisar får lov att vara med. Vi har varit ute på förmiddagen haft vattenlek som barnen tyckte om och plaska och hoppa i pölarna. Till lunch åt vi fisk med potatis morötter oliver och tomat. Glöm inte det är VU dag den 3 december då har förskolan stängt!!

måndag 16 november 2015

16/11 måndag

Vi sjöng och åt frukt på samlingen. Sen gick vi ut med regnkläder och lekte på gården. Det blev vattenlek för de flesta, på olika sätt.
Mat: fullkornsmakaroner m tomatsås.

13/11 fredag

Idag har vi haft vattenlek med de barn som ville. De andra lekte på gården.
Amanda, Leia, Freya, Oskar, Isak, Alice, Ebba och George ville leka med vattnet. Vi satte in en stor, blå balja i badrummet som vi, tillsammans med barnen fyllde med vatten. De badade två och två.


torsdag 12 november 2015

Torsdag 12/11

Idag har 12 av barnen varit på teatern Hej, tittut! på församlingsgården i Limhamn. Eftersom pjäsen riktade sig mot 1-2- åringar stannade några av de äldre barnen kvar på förskolan och lekte på gården. Under teatern fick barnen möjlighet att sjunga och klappa med och ibland till exempel slå på en trumma. I slutet stod några av dem upp och dansade med. Till lunch har vi ätit rotfruktssoppa med hembakt bröd och till mellanmål blir det tunnbrödsrulle. 


onsdag 11 november 2015

Verksamhetsutvecklingsdag

11/11 onsdag

Idag sjöng vi två nya sånger, julsånger, på samlingen. 
Vi pratade om att det inte är ok att slåss och om man blir arg på en kompis så ska man säga Stopp!

Sen gick vi iväg med två bussvagnen till biblioteket i Limhamn.
På vägen dit och hem såg vi många lastbilar.
Leia, Freya, Noah och Isak var kvar på Fjärilen och hjälpte Ulrika att göra ny lera.

tisdag 10 november 2015

Tisdag 10 november

Idag har vi tittat till vår kompost hur det ser ut. Där barnen fick berätta vilka djur som fanns där. Vi tittade även till vår fina pumpa 🎃 kollade på den om där fanns mer djur. Vi skar av en bit från pumpan la i komposten med dem djur som fanns i pumpan se vad som händer. Till lunch åt vi fisk med potatis grönsaker morötter rädisor och tomat.

måndag 9 november 2015

9/11

Idag har vi sjungitoch ätit frukt på samlingen. Sen har vi varit ute på gården och lekt. Det fanns vattenpölar på flera ställen som barnen lekte med. Flera barn cyklade också.
Mat: spenatsås med fullkornsmakaroner

torsdag 5 november 2015

Torsdag 5/11

Idag på samlingen har vi sjungit och lekt Kims lek. Efteråt gick vi ut i regnet och tittade i vår pumpafälla.  I den hittade vi ett litet flygfä och en mask. På utsidan höll en snigel på att krypa in i ett av hålen vi gjort igenom skalet. Efter det lekte vi på gården med vatten och cyklar. Till lunch var det Cowboysoppa med turkisk yoghurt och hembakt foccacia. Till mellanmål blir det korv med bröd. 

tisdag 3 november 2015

3/11

Vi har tittat på vår kompost idag. Barnen hittade löv och små minisniglar på gården som vi la i komposten. Vi såg även att det har börjat att växa upp gröna blad från en av mjölkkartongerna som vi planterat i.
Vi gjorde en fälla av en pumpa genom att gröpa ur pumpan och göra två hål i den och skära av toppen. Sen gick vi ut utanför grinden och la pumpan i ett buskage i hopp om att fånga insekter.
Senare på dagen vid tretiden gick vi ut och tittade i vår fälla......
Inga djur hade kommit i.:(
Vi ska låta den ligga över natten och se om där finns något imorgon.
Mat: kokt torsk och potatis sås och grönsaker.

måndag 2 november 2015

2/11 måndag


Vi har haft en skön dag. Vi sjöng på samlingen, barnen fick välja sångkort. Frukt sen gick vi ut på gården. Det har kommit en leksaksbil på gården som barnen utforskade och lekte med.
Några barn övad på balansgång vi bildäcken.
Mat: veg gryta n kidneybönor och ris